WC schoonmaken met cola

De beste producten om je wc schoon te maken

Vandaag kwam ik tijdens het drinken van mijn kop koffie weer een ‘gouden’ schoonmaak tip tegen:

“wil je het toilet echt goed schoon hebben: WC schoonmaken met cola”.

wc schoonmaken met cola

wc schoonmaken met cola

Met name het stukje tekst over, het toilet écht goed schoon hebben, triggerde mij. Cola is een frisdrank, je kunt het puur drinken of mengen met een heerlijke rum of een ander alcoholisch feestje. Vervolgens lees ik de tip over de wc schoonmaken met cola, dat je de cola eventueel ook kan mengen met een ander middel om het schoonmaak resultaat te verbeteren.

WC schoonmaken met cola

Het klopt dat cola ontkalkende eigenschappen heeft. Cola is zuur en met een zuur verwijder je kalk. Maar om cola als schoonmaakmiddel te bombarderen dat gaat me te ver. Waar het een grens voorbij gaat is dat het advies wordt gegeven de cola te gaan mengen met andere middelen. Dit kan ronduit gevaarlijk zijn. Het zuur in de cola kan een verbinding aangaan met een bestanddeel uit het schoonmaakmiddel waarmee het gemengd wordt. Er kan een bedwelmend gas ontstaan dat beschadiging van de luchtwegen kan veroorzaken. Veel mensen gebruiken nog steeds chloor / bleekwater bij het schoonmaken. Meng je bijvoorbeeld bleekwater met cola dan ontstaat het gevaarlijke chloorgas.

WC schoonmaken met cola

Schoonmaakmiddelen mag je nooit met elkaar mengen, een schoonmaakmiddel mengen met cola of wat voor een ander middel dan ook, mag dus ook niet, of je moet levensmoe zijn.

Een wc schoonmaken doe je met een schoonmaakmiddel.  Gebruik een goed schoonmaakmiddel want dat werkt beter dan cola. Als cola bedoeld zou zijn als schoonmaakmiddel zou het heus wel op de verpakking staan.

De beste producten om je wc schoon te maken

Heb je een fles cola in huis en voel je toch de dringende behoefte te gaan mengen…… Op deze site staan heerlijke mix tips.

WC schoonmaken met cola

Geef een antwoord