WC ontkalken

WC ontkalken

Een wc ontkalken met als resultaat een glanzende wc, wie wil dat nou niet?

Instructie wc ontkalken

link naar instructie pagina wc ontkalken

Webwinkel Keurmerk

Een wc ontkalken uitstellen door zo veel mogelijk kalkopbouw te voorkomen

wc ontkalken

Er wordt wat op internet heel wat afgepraat over het ontkalken van een wc. Hele fora zijn er over vol geschreven en de meest exotische adviezen over het kalkvrij maken van een toilet komen voorbij. Het ontkalken van een wc wordt door velen als een lastige klus ervaren. Het ontkalken van een toilet is inderdaad een lastige klus als je niet beschikt over goede middelen en het niet op een juiste manier uitvoert.

Het ontstaan van kalk in een wc kun je vertragen door op de juiste manier regelmatig schoon te maken. Als je goed de wc schoon maakt met een goede wc-reiniger voorkom je snelle kalkopbouw.

Kalk hecht zich eerder in een vies toilet dan in een schoon toilet. Ook in een oudere toiletpot zal kalk zich sneller hechten aan het glazuur in de pot. Deze hechting komt doordat het oppervlak ruwer is. Het is dus zaak het toilet regelmatig schoon te maken om het oppervlak gladder te houden.

Op de pagina wc schoonmaken kun je alles lezen over de regelmatige schoonmaak van je wc. De Evika sanitairreiniger eco is een voorbeeld van een goede wc-reiniger. Als je deze wc reiniger goed gebruikt kun je het ontkalken van je wc langdurig uitstellen.