Favorieten

Winkelmand

Tip ramen zemen

Als je binnen veel glas hebt, dan is het handig je ramen te zemen met een glasmop systeem.
Ramen zemen

Ramen zemen

Jij wilt toch ook streeploos schoon glas? Zeem dan je ramen aan de binnenzijde met het glasmop systeem van Schoonmaakgoeroe.

De beste producten voor Tip ramen zemen

Profiline superieur glasmop systeem
Profiline superieur glasmop systeem
Profiline superieur glasmop voordeelset
Profiline superieur glasmop voordeelset
Profiline basic glasmop systeem met 5 moppen en sprayflacon
Profiline basic glasmop systeem met 5 moppen
Profiline basic glasmop voordeelset
Profiline basic glasmop voordeelset

Hoe schijnt de zon bij jou door de ramen? Wordt het tijd voor ramen zemen?

ramen zemenHet hart van een glazenwasser gaat sneller kloppen als hij zijn werk weer mag uitvoeren. Glazenwassers hebben een vrij beroep dat de meesten met plezier uitvoeren. Bij menig man en vrouw zal het hart ook in een standje hogere versnelling komen als de ramen gezeemd moeten worden. Deze verhoogde hartklopping is meestal niet uit genoegen; ‘hé fijn ik mag weer ramen zemen’. Het zemen van de ramen wordt door veel mensen beschouwd als een noodzakelijk kwaad.

Het ramen zemen gaat in onze moderne tijd meestal nog op oma’s manier

De wereld om ons heen ontwikkelt zich in een rap tempo. Waar het 100 jaar geleden ondenkbaar was dat iedereen een telefoon zou hebben zijn we nu ieder moment van de dag via onze smartphone overal bereikbaar. Het einde is nog lang niet in zicht, de mogelijkheden zijn legio.

Het bijzondere bij ramen zemen is dat we hier in de jaren 50 van de vorige eeuw zijn blijven steken. Binnen de professionele glazenwasserij is er veel veranderd, echter bij de meeste mensen thuis wordt er nog steeds met spons en zeem gewerkt. Er worden wat liters spiritus gebruikt bij het ramen zemen. Dat je ramen er blauw van worden schijnt weinigen te deren. Uien worden aan het water toegevoegd om de ramen schoon te krijgen en als toefje slagroom op het toetje worden de ramen opgepoetst met oude kranten. Ouderwetse degelijkheid waarbij Oma zal glimmen van trots dat haar methodes nog steeds worden toegepast. Als jij je hier goed bij voelt, is dat natuurlijk helemaal prima. Niets mis mee, je kunt waarschijnlijk goed door je ramen naar buiten kijken.

Het ramen zemen kan echter ook anders. Op een meer moderne manier die tijd bespaart, efficiënter is en bovenal zorgt voor een stralend resultaat bij het zemen van je ramen.

Ramen zemen met glasmop systeem

Welkom in 2021; streeploos ramen zemen met een glasmop systeem

Wellicht vraag jij jezelf op dit moment af wat is een glasmop systeem? Heel simpel gezegd en het is ook simpel, een glasmop systeem is een steel met daarop bevestigd een soort van microvezel zeem, die met gemak al je ramen schoonmaakt. De steel is uitschuifbaar om bij hoge ramen te kunnen komen. In de meeste huizen heb je geen trapje meer nodig bij het zemen van je ramen. Aan de steel zit een beweegbaar plaatje waarop een glasmop zit bevestigd.

Een glasmop is gemaakt van professioneel microvezel materiaal. Het heeft als eigenschap dat het al het vuil van je raam wegneemt en het glas streeploos en vlekvrij laat opdrogen. Een glasmop is als het ware een spons, raamtrekker en zeem gecombineerd in één. De glasmop wordt voor het zemen van je ramen licht vochtig gemaakt met water vanuit een sprayflacon. Daarna beweeg je de glasmop in een rustig tempo over je ramen waardoor al het vuil weggenomen wordt van je glas. Een kind kan de was doen.

instructie ramen zemen

ramen zemen
Waar is het glasmop systeem allemaal geschikt voor?
 • Uiteraard voor het zemen van je ramen.
 • Het zemen van serres, ideaal om het glas boven je hoofd te zemen.
 • Het zemen van spiegelwanden.
 • Glazen deuren maak je in een handomdraai schoon met dit systeem.
 • Zemen van glazen vergadertafels.
 • enz enz, de mogelijkheden zijn legio.

Bekijk onderstaande video’s

Methode Profiline glasmop systeem

Eenvoudig werken

IN DE VIDEO HEB JE KUNNEN ZIEN MET HOEVEEL MEER GEMAK JE RAMEN KUNT ZEMEN. DE VIDEO IS EEN WEERGAVE VAN HOE HET WERKELIJK GAAT, NERGENS IS TRUCAGE TOEGEPAST OM HET MOOIER TE LATEN LIJKEN. WERKEN MET HET GLASMOP SYSTEEM IS ECHT EENVOUDIG. GEEN HALSBREKENDE TOEREN MEER UITHALEN OP EEN TRAPJE, GEEN GESLEEP MEER MET EEN EMMER WATER. HEEL SIMPEL RAMEN ZEMEN DOOR HET MOPJE RUSTIG OVER HET GLAS HEEN EN WEER TE BEWEGEN. ER ZIJN TWEE AANDACHTSPUNTEN; GEBRUIK DIT SYSTEEM NOOIT VOOR JE BUITENGLAS EN MAAK HET MOPJE NIET TE NAT. ALS HET GLASMOPJE OP DE JUISTE MANIER VOCHTIG WORDT GEMAAKT IS HET RAMEN ZEMEN IN EEN HANDOMDRAAI GEFIXT MET EEN STREEPLOOS EINDRESULTAAT.

Ramen zemen zonder spons, raamtrekker, zeem en een huishoud trapje

 

Instructies ramen zemen met het Profiline glasmop systeem
 • Zet de telescopisch verstelbare steel in de juiste lengte zodat je overal goed bij kunt.
 • Bevestig het microvezel glasmopje met de klittenband zijde op het frame.
 • Vul een sproeiflacon (plantenspuit) met schoon koud water. Zet de nippel van de sproeiflacon in de nevel stand.
 • Sproei vanuit een sproeiflacon de microvezel glasmop licht vochtig.
 • Begin in het midden van het raam en beweeg de microvezel glasmop nu rustig over het glas heen en weer. De kleine druppeltjes die ontstaan zullen streeploos opdrogen, mits het glasmopje niet te nat is gemaakt.
 • Als het glijden stroef gaat een beetje water op de glasmop bij sproeien.Indien de glasmop erg vies is, deze vervangen door een schone.
 • Let op: gebruik het Profiline Glasmop systeem alleen voor de binnenzijde van je ramen. Op de buitenzijde van de ramen zit vaak zand. Dit zand zal samen met het glasmop systeem krassen op je ramen veroorzaken. Als er zand op de binnenzijde van je ramen zit, was je ramen dan eerst met water en een raamtrekker.
 • Na afloop kunnen de microvezel glasmopjes gewassen worden in een wasmachine op 60 graden. Denk er om dat er bij het wassen geen wasverzachter wordt gebruikt. Wasverzachter zal de glasmopjes onherstelbaar beschadigen.
 • Extra tips voor het ramen zemen
 • Als je op een trapje werkt zorg er dan altijd voor dat deze stabiel staat.
 • Zit er zand op de ramen, pas op! Gebruik het glasmop systeem dan niet. Zand veroorzaakt krassen op het glas.
 • Ramen zemen doe je als er geen zon op de ramen staat.
 • Gebruik nooit spiritus bij het ramen zemen. Spiritus laat een laagje achter op je ramen.
Tips ramen zemen
Klik hier! En bestel de glasmopsysteem producten
schoonmaakgoeroe, badkamer schoonmaken, wc schoonmaken

Nog meer schoonmaken?

Klik voor meer informatie over: ramen lappen – ramen wassen – badkamer ontkalken – tegels schoonmaken – wc schoonmaken – vloeren schoonmaken

De beste producten voor Tip ramen zemen

Profiline superieur glasmop systeem
Profiline superieur glasmop systeem
Profiline superieur glasmop voordeelset
Profiline superieur glasmop voordeelset
Profiline basic glasmop systeem met 5 moppen en sprayflacon
Profiline basic glasmop systeem met 5 moppen
Profiline basic glasmop voordeelset
Profiline basic glasmop voordeelset

Andere tips

Benieuwd naar onze andere tips?
Wij schrijven wekelijks nieuwe tips over hoe jij je badkamer, toilet, of woonkamer echt goed kan schoonmaken.