Favorieten

Winkelmand

Tip linoleum schoonmaken

Op deze pagina linoleum schoonmaken vind je veel tips die het schoonmaken van linoleum vergemakkelijken.
Linoleum schoonmaken

Linoleum / marmoleum schoonmaken

Hoe linoleum schoonmaken of hoe marmoleum schoonmaken? Op deze pagina kun je lezen hoe je het beste je linoleum kunt schoonhouden.

 

Webwinkel Keurmerk

De beste producten voor Tip linoleum schoonmaken

Evika Vloerreiniger Eco
Evika vloerreiniger Eco
Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic
Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic
Profiline excellent tronic mop
Profiline excellent tronic mop
Profiline excellent ceran stofwis mop 28cm
Profiline excellent ceran stofwis mop 28cm
Handleiding linoleum – marmoleum schoonmaken

Met de Evika vloerreiniger eco, een microvezel mop en schoon water krijg je een linoleum/marmoleum vloer zo weer schoon en ook nog eens streeploos. Wil je gelijk weten hoe dat werkt: > Ga naar de instructiepagina marmoleum schoonmaken

instructie linoleum schoonmaken

Handig om te weten voordat je linoleum / marmoleum gaat schoonmaken

Marmoleum reinigen Linoleum/marmoleum is gemaakt van natuurlijke, veelal hernieuwbare grondstoffen. De grondstoffen van linoleum zijn: lijnzaadolie, pijnhars, vulmiddel (kurk of houtmeel), kalksteen, jute en een pigment. Linoleum is meer bekend onder de naam Marmoleum. Marmoleum is een merknaam van Forbo. Marmoleum = linoleum. Forbo is de grootste en meest bekende fabrikant van linoleum (marmoleum). Een andere producent van linoleum is DLW.

Linoleum is een, mits goed behandeld, duurzame vloerbedekking die voor een prachtige, warme uitstraling kan zorgen in de ruimte waar het ligt. Linoleum wordt het meest gelegd in een professionele omgeving zoals kantoren en scholen. Steeds meer mensen zien de natuurlijke uitstraling van deze vloerbedekking en leggen linoleum/marmoleum thuis als vloerbedekking. Omdat linoleum/marmoleum een natuurlijke basis heeft kun je niet zo maar willekeurig welk middel dan ook op deze vloer gebruiken.

Linoleum – marmoleum schoonmaken in een professionele omgeving

Marmoleum schoonmaken

In een professionele omgeving wordt er meestal schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. De meeste schoonmaakbedrijven weten prima hoe ze linoleum/marmoleum moeten onderhouden. Vaak worden marmoleum vloeren op scholen en kantoren in de was gezet, ook wel polymeer genoemd. Het polymeren van linoleum/marmoleum vloeren wordt gedaan om de vloer te beschermen. In een professionele omgeving wordt de vloer immers intensief belopen. Het in de was zetten van linoleum/marmoleum kun je thuis beter niet doen, omdat je dit niet mooi kunt houden.

winkel linoleum schoon maken

 Linoleum/marmoleum schoonmaken thuis

marmoleum schoonmakenLinoleum/marmoleum schoonmaken is relatief eenvoudig. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden, wil je kunnen genieten van een langdurig fraaie uitstraling van je linoleum/marmoleum vloer. Zoals eerder gezegd kun je je linoleum/marmoleum thuis beter niet in de polymeer zetten. Een polymeer op je vloer zal de natuurlijke uitstraling van linoleum/marmoleum verstoren. Op de vloer komt een onnatuurlijke glans. Een groot nadeel van een glanzende linoleum/marmoleum vloer is dat je elke oneffenheid in de ondervloer duidelijk ziet. Verder zul je je gaan storen aan elk krasje en ook het kleinste stofplukje zie je duidelijk liggen.

Linoleum/marmoleum schoonmaken kun je het beste zo simpel mogelijk houden. Je kunt de vloer het beste stofwissen of stofzuigen en aansluitend schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken is belangrijk. Een belangrijk bestanddeel van linoleum/marmoleum is lijnolie. Als je alkalische (ontvettende) schoonmaakmiddelen gaat gebruiken dan zullen deze stukje bij beetje de lijnolie oplossen in de linoleum/marmoleum. Dit zal uiteindelijk je linoleum/marmoleum vloer beschadigen en al met al de levensduur verkorten.

Waarmee kun je het beste je linoleum / marmoleum mee schoonmaken

Bij het linoleum/marmoleum  schoonmaken zijn een aantal zaken belangrijk; hygiëne, uitstraling van het marmoleum en niet onbelangrijk, het liefst op een efficiënte manier. Vaak ziet marmoleum er vlekkerig en streperig uit. Deze streperige en vlekkerige aanblik komt meestal doordat er niet correct wordt schoon gemaakt. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van het onjuiste schoonmaakmiddel. Er zijn nog al wat schoonmaakmiddelen te koop die veel residu achterlaten op je vloer na het schoonmaken.

Als je vloer nog nat is dan ziet hij er goed uit, echter na het opdrogen zie je de strepen en vlekken. De methode van schoonmaken die Schoonmaakgoeroe adviseert kent deze nadelen niet. Schoonmaakgoeroe adviseert het Profiline vloerreinigingssysteem dat in een aantal varianten leverbaar is. De methode van schoonmaken zal wennen zijn, het heeft echter een groot aantal voordelen t.o.v. hoe er nu wordt schoongemaakt.

De voordelen van het Evika vloerreinigingssysteem zijn:
 • Enorme tijdbesparing, werkt 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
 • Zeer zuinig met water
 • Ter illustratie; slechts 150ml water voor 30m2 linoleum schoonmaken
 • Slechts één ml schoonmaakmiddel voor voor 30m2 linoleum/marmoleum schoonmaken
 • Evika vloerreiniger eco laat geen residu achter op je vloer
 • Je linoleum/marmoleum zal dus streeploos en vlekvrij opdrogen
 • Je werkt altijd met schone materialen
 • Het uitspoelen van dweilen of een mop behoort tot de verleden tijd
 • Geen gesjouw meer met emmers water
 • Met respect voor het milieu
instructie linoleum schoonmaken

 

 

 

 

 

Heb je nog vragen over het schoonhouden van je linoleum?

linoleum schoonmakenOp deze pagina tip pagina lees je veel over het schoonmaken van je linoleum vloer. Natuurlijk is het mogelijk dat je nog vragen hebt. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het oplossen van al je schoonmaak vragen.

Is het je helemaal duidelijk, dan kun je via deze link een perfect systeem aanschaffen voor het onderhouden van je linoleum/marmoleum.

 

In deze video zie je een tegelvloer. Het Profiline vloerreiniging systeem is echter ook op andere vloeren te gebruiken zoals linoleum en marmoleum.

In deze video laten wij zien hoe het Twixter mopsysteem werkt. Op ons YouTube kanaal zie je meerdere video’s en tips.

Hoe linoleum/marmoleum schoonmaken is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines

Linoleum/marmoleum schoonmaken wordt door veel mensen gezien als een niet gemakkelijke schoonmaakklus. Als je zoekt op Google dan worden er nog al wat schoonmaaktips gegeven voor het schoonmaken van linoleum/marmoleum. Sommige tips zijn nuttig. Er zitten echter ook bijzonder exotische tips tussen die de uitstraling van je fraaie linoleum/marmoleum vloer niet zullen bevorderen of tenslotte zelfs beschadiging zullen veroorzaken.

Hiernaast lees je een aantal voorbeelden van een paar tips gevonden op het internet…

Marmoleum schoonmaken met ammoniak

Het klopt dat ammoniak de vettige laag die strepen op je marmoleum veroorzaakt zal verwijderen. Er kleven echter nog al wat nadelen aan het gebruik van ammoniak. Het middel is bijzonder milieubelastend. Ammoniak stinkt en het kan gevaarlijke gasvorming geven. Ammoniak is schadelijk voor je huid. Daarnaast moet je er voor waken dat ammoniak je marmoleum niet beschadigd. Marmoleum bevat een percentage lijnolie. Marmoleum schoonmaken met ammoniak zorgt er voor dat je stukje bij beetje dat belangrijke bestanddeel verwijdert. Bovendien heb je grote kans dat het je pigment beschadigt.

Marmoleum  schoonmaken met groene zeep

Groene zeep zal ongetwijfeld voor een aantal schoonmaak werkzaamheden een prima middel zijn. Voor het linoleum schoonmaken is het echter niet geschikt. Het probleem bij veel linoleum vloeren is dat ze er streperig uitzien. Vaak komt dit doordat de vloer wordt schoongemaakt met groene zeep.

Het middel groene zeep heeft immers als eigenschap dat het een vettig laagje achterlaat. Dit vettige laagje zorgt er voor dat je vloer er niet streeploos uitziet. Dus op je vraag hoe marmoleum schoonmaken is het gebruik van groene zeep niet aan te raden.

Je linoleum vloer schoonmaken met het Profiline vloerreinigingssysteem betekent:
 • Je linoleum er uit laten zien zoals het is bedoeld
 • Met minder inspanning schoonmaken
 • In kortere tijd schoonmaken
 • Kostenbesparend
Het Profiline vloerreiniging systeem is ook geschikt voor:

Indien hetgeen je op deze tip pagina overtuigd heeft, dan kun je hier het Profiline systeem aanschaffen. Het begin van perfect schoonmaken van je linoleum vloer.

Nog meer schoonmaken?

De beste producten voor Tip linoleum schoonmaken

Evika Vloerreiniger Eco
Evika vloerreiniger Eco
Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic
Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic
Profiline excellent tronic mop
Profiline excellent tronic mop
Profiline excellent ceran stofwis mop 28cm
Profiline excellent ceran stofwis mop 28cm

Andere tips

Benieuwd naar onze andere tips?
Wij schrijven wekelijks nieuwe tips over hoe jij je badkamer, toilet, of woonkamer echt goed kan schoonmaken.