Favorieten

Winkelmand

Tip badkamer schoonmaken

Op deze pagina tip badkamer schoonmaken vind je allerlei handige tips voor het perfect schoonmaken van je badkamer.
Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken met gewenst resultaat, wie wil dat nou niet?

Als jij ook een glanzend schone badkamer wilt, lees dan vooral verder.

De beste producten voor Tip badkamer schoonmaken

Microbio sanitair
Microbio sanitair
Evika Sanitairreiniger eco
Evika sanitairreiniger eco
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set XL met 10 gratis schuursponsen
Evika sanitair set XL met 10 gratis schuursponsen
Evika ontvetter
Evika ontvetter eco
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood
Je badkamer écht schoonmaken en schoon houden vraagt om specifieke kennis

Een nieuw opgeleverde badkamer ziet er fraai uit. De tegels glanzen, de voegen zijn schoon en de douchedeur ziet er stralend uit. Het is bijna zonde de badkamer in gebruik te gaan nemen. Waarschijnlijk weet je uit ervaring dat met name de douchehoek er niet lang blinkend nieuw uit blijft zien.

Tijdens het douchen komen diverse soorten vuil op je tegels, douchewand en tussen de voegen. De vervuiling die je aantreft is: zeep en shampoo resten, kalkzeep, huidvet en kalk. Kalk zie je het best op de kraan, met name aan de warm water kant. Kalkzeep vermengd met huidvet zie je het best op de douche wand en douche vloer. Dit ziet er uit als een wat grauwe aanslag. Na langer gebruik van de badkamer wordt het zicht door je eens zo stralende douchecabine een stuk minder. Het glas begint er aardig vlekkerig uit te zien.Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt of bouwmarkt

Het wordt tijd om de badkamer schoon te gaan maken. Je doet een greep in je aanrechtkastje waar een ruime keuze is te vinden van allerlei soorten badkamerreinigers. Het gemiddelde aanrechtkastje is een afspiegeling van menig tv reclame. De commercials die gaan over badkamer schoonmaken laten een vrolijk kijkend model zien, alsof een badkamer schoonmaken een leuke klus is. Het model spuit badkamerreiniger X op een zwaar vervuilde tegel, direct wordt met de douchekop het middel afgespoten. Vervolgens is een badkamertegel te zien die er nog glanzender uitziet dan toen hij nieuw was. De dame laat een stralende lach zien, een wonder is geschied.

Met het wondermiddel uit de reclame ga je aan de slag in je badkamer. Je verlangt er naar dat je badkamer er weer als nieuw uit gaat zien. Je spuit net als in de reclame badkamerreinger X op de tegels en douchewand. Voor alle zekerheid boen je nog even met een schuurspons. Met de douchekop spuit je alles af.

En? Is alles schoon? Zeg je nu Ja, dan behoor je tot de grote minderheid. De praktijk is helaas anders. Na opdrogen van de badkamertegels en de douchewand is te zien dat een groot deel van de vervuiling nog aanwezig is. Wat zou het mooi zijn als het schoonmaken van een badkamer echt zo simpel zou gaan zoals de tv reclames doen geloven. De waarheid ligt echter anders.

badkamer schoonmaken

Een badkamer schoonmaken en schoonhouden is niet bevredigend op de manier zoals je het nu doet

Het schoonmaken van een badkamer is niet een kwestie van het opspuiten van een schoonmaakmiddel en weer afspuiten, wat voor een middel je ook gebruikt. De badkamer schoonmaken is een inspanning. Tijdens het douchen of baden komt er veel vuil los dat zich vast zet op je badkamertegels of douchewand. Het zijn verschillende soorten vuil die je niet met één schoonmaakmiddel kunt verwijderen. Voor het schoonmaken van je vieze badkamer heb je twee schoonmaakmiddelen nodig: een ontvetter en een ontkalker. Bij Schoonmaakgoeroe maken we gebruik van professionele schoonmaakmiddelen die de badkamer écht schoonmaken.

De praktijk is dat veel mensen een allesreiniger gebruiken voor het schoonmaken van hun badkamer. Een allesreiniger is een neutraal schoonmaakmiddel dat alleen lichte vervuiling verwijdert. De definitie van een allesreiniger is dat het alles reinigt maar niet alles schoonmaakt. Heb je lichte vervuiling dan kun je dat verwijderen met een allesreiniger. Omdat de badkamer niet schoon is te krijgen wordt er gegrepen naar een sterkere zure badkamerreiniger. Ook dat geeft in de meeste gevallen een bedroevend resultaat. Het kan ook anders.

Bezoek onze webshop! Als jij ook een blinkend schone badkamer wilt dan klik je hier 🙂
Badkamer schoonmaken
Logo-WebwinkelKeur-RGB
Badkamer schoonmaken langer uitstellen

Om je badkamer er blijvend fraai uit te laten zien is het belangrijk de schoonmaak bij te houden. Je kunt het schoonmaken van je badkamer in twee soorten van schoonmaken verdelen: de regelmatige schoonmaak en de periodieke schoonmaak van je badkamer. Om je badkamer er schoon uit te laten zien is het een tip om na het douchen de tegels, de douchewand en de kraan af te drogen met je handdoek. Door dit te doen voorkom je dat vervuiling zich snel afzet op je badkamertegels en glazen wand. Nadrogen met een handdoek zorgt er voor dat je minder vaak met schoonmaakmiddelen je douchehoek hoeft schoon te maken. Vind je het nadrogen met een handdoek te veel gedoe dan is regelmatig schoonmaken belangrijk.

Badkamer schoonmaken; de regelmatige schoonmaak

Regelmatige schoonmaak van met name je douchehoek houdt in dat je minimaal twee keer per week je tegels en douchewand schoon maakt met een badkamerreiniger.

Evika badkamerreiniger eco

Na het douchen spuit je vanuit een sprayflacon, met daarin een oplossing van de badkamerreiniger, op een schuurspons en ‘schuur’ je alle tegels en het glas. Daarna spoel je af. Doe je dit regelmatig dan voorkom je een snelle opbouw van huidvet en kalk op je badkamertegels en douchewand. Ook het ontstaan van vieze voegen stel je hiermee uit. Om de werkzaamheden inzichtelijk te maken kun je hier de video badkamer schoonmaken bekijken en de instructie lezen.

Instructie badkamer schoonmakenInstructie badkamer schoonmaken

Voorkom vieze voegen en laat de vloer er stralend zien

VOORDAT JE DE BADKAMER OF WC GAAT SCHOONMAKEN IS HET BELANGRIJK DE VLOER TE STOFZUIGEN. DOOR DE VLOER IN JE BADKAMER VOORAF TE STOFZUIGEN VOORKOM JE DAT HET LOSSE VUIL IN DE VOEGEN KOMT MET ALS GEVOLG VIEZE VOEGEN. VERDER IS HET BELANGRIJK ALTIJD MET EEN SCHONE MOP OF DWEIL JE VLOER SCHOON TE MAKEN. VOOR HET SCHOONMAKEN VAN JE BADKAMER OF WC VLOER KUN JE HET BESTE EEN MICROVEZEL MOP GEBRUIKEN. IN DE VIDEO KUN JE ZIEN HOE JE PERFECT JE VLOER BINNEN AL HET SANITAIR KUNT SCHOONMAKEN MET DE WHITE MAGIC MOP.

Badkamer schoonmaken; schoonmaken tegels

In je badkamer is de douchehoek de plek die je het vaakst moet schoonmaken. De tegels in de rest van je badkamer worden minder vuil en die hoef je dan ook minder vaak schoon te maken. Het schoonmaken van de tegels kun je natuurlijk doen met behulp van een microvezeldoek. Op deze site laten we zien hoe je professionele schoonmaaktechnieken thuis kunt toepassen. In de professionele schoonmaak wordt er voor het schoonmaken van de tegels steeds vaker een zogenaamd sanitairmop systeem toegepast.

Met het sanitairmop systeem kun je zonder bukken en met weinig inspanning je tegels schoonmaken. De sanitairmop neemt al het vuil dat op je tegels zit op. Het is een moderne manier van schoonmaken die je nu ook thuis kunt toepassen. Het grote voordeel van dit systeem is dat je ook niet langer een trapje nodig hebt bij het schoonmaken van tegels waar je net niet bij kunt. In de video kun je zien hoe het sanitairmop systeem werkt.

Badkamer schoonmaken; het schoonmaken van de vloer

Een veel gestelde vraag bij Schoonmaakgoeroe is; ‘hoe krijg ik de vieze voegen in mijn vloer schoon?’ Heb je eenmaal vieze voegen dan zul je de vloer moeten schrobben om de voegen schoon te maken. Vieze voegen in je vloer kun je schoonmaken met de Evika ontvetter eco.

Heb je een nieuwe badkamer dan wil je deze zo lang mogelijk er nieuw uit laten zien. Vieze voegen zijn op een eenvoudige manier te voorkomen. In een badkamer heb je te maken met veel losse vervuiling op de vloer. Bij het uit of aankleden verlies je veel huidschilfers en haren. Verder geven een handdoek en kleding veel stof af. Dit komt allemaal op de vloer te liggen. Veel mensen moppen of dweilen de vloer in de badkamer zonder deze vooraf te stofzuigen. Het losse vuil komt in de voegen met als gevolg vieze voegen. Ook wordt er vaak met vervuild water gewerkt met een mop. Nadat je een mop of dweil één keer hebt uitgespoeld is het water vies. De rest van je badkamer dweil je dus met vies water. Ook dit vervuild de voegen.

Klik hier! Bestel direct de schoonmaakmiddelen als je de badkamer écht goed schoon wil maken.

schoonmaakgoeroe, badkamer schoonmaken, wc schoonmaken

Nog meer schoonmaken?

Klik voor meer informatie over: badkamer ontkalken – tegels schoonmaken – wc schoonmaken – vloeren schoonmaken –  ramen schoonmaken

De beste producten voor Tip badkamer schoonmaken

Microbio sanitair
Microbio sanitair
Evika Sanitairreiniger eco
Evika sanitairreiniger eco
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set XL met 10 gratis schuursponsen
Evika sanitair set XL met 10 gratis schuursponsen
Evika ontvetter
Evika ontvetter eco
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood

Andere tips

Benieuwd naar onze andere tips?
Wij schrijven wekelijks nieuwe tips over hoe jij je badkamer, toilet, of woonkamer echt goed kan schoonmaken.