Favorieten

Winkelmand

Tip badkamer ontkalken

Een badkamer ontkalken is voor veel mensen een lastige klus. Op deze pagina vind je handige tips voor succesvol ontkalken.
Badkamer ontkalken

Badkamer ontkalken

Als jij wilt genieten van een badkamer zonder kalk; dan is het lezen van deze pagina een goed idee. De periodieke schoonmaak met een glanzende badkamer als resultaat.

De beste producten voor Tip badkamer ontkalken

Evika Sanitairreiniger eco
Evika sanitairreiniger eco
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood 10 stuks
Schuurspons met handgreep rood 10 stuks
Profiline basic microvezeldoek rood
Profiline superieur microvezeldoek rood
Badkamer ontkalken

Hoe goed je je badkamer ook regelmatig schoonmaakt, er komt een dag dat je met name de douchehoek een intensieve schoonmaak beurt moet geven.  Deze intensieve schoonmaak beurt noemen we ook wel een periodieke beurt. Tijdens het douchen verliezen we huidvetten. Deze huidvetten blijven op de tegels en de glazen douchewand achter en vermengen zich daar met shampoo en zeepresten. De voegen verzamelen ook vuil waardoor ze er steeds viezer uit gaan zien. Soms kleuren de voegen oranje dit is ten gevolge van schimmel in de voegen. Misschien herkenbaar, maar veel badkamers zien er net zo uit als op het plaatje hieronder.

badkamer-ontkalken

Juiste middelen

Om de badkamer weer schoon te krijgen zoals hieronder is het belangrijk de juiste middelen en schoonmaak techniek toe te passen. Voor het intensief schoonmaken van de badkamer heb je twee schoonmaakmiddelen nodig. Dit is een groot verschil met wat je nu gewend bent. Bij schoonmaakgoeroe maken we schoon zoals professionals dat doen. In de badkamer heb je te maken met verschillende soorten vervuiling; huidvet, zeep-en shampoo resten, kalkzeep en kalk. Wil je de badkamer écht goed schoonmaken dan red je dat niet met huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Daarnaast kun je niet met één schoonmaakmiddel alle soorten vuil verwijderen. Tenminste als je niet urenlang wilt boenen.

badkamer-ontkalken
Ontvetter en ontkalker

HUIDVET, ZEEP EN KALKZEEP VERWIJDER JE MET EEN ONTVETTER (ALKALISCH SCHOONMAAKMIDDEL), WAT ER DAN NOG OVERBLIJFT IS KALK. KALK OP JE TEGELS EN DOUCHEWAND VERWIJDER JE MET EEN ONTKALKER (ZUUR SCHOONMAAKMIDDEL). ZIE JE HET VERSCHIL? HET KAN DUS GEWOON NIET DAT JE ALLE VERVUILING IN JE BADKAMER VERWIJDERT MET ÉÉN SCHOONMAAKMIDDEL.

badkamer ontkalken
Goede volgorde

Bij het badkamer schoonmaken en dan met name bij het ontkalken van de badkamer is het belangrijk de twee schoonmaakmiddelen in de juiste volgorde te gebruiken. Wat ook belangrijk is, dat er altijd van beneden naar boven op de tegels en de douchewand wordt gewerkt. Dit om zogenaamde lekstrepen te voorkomen. Laat een krachtig schoonmaakmiddel nooit over droge tegels of glas naar beneden lopen. Door van beneden naar boven te werken loopt het sterke middel altijd in het ‘natte’. Lekstrepen op je badkamertegels en douchewand zijn een beschadiging en laten zich niet tot lastig verwijderen.

lekstrepen
Periodiek schoonmaken

Bij het periodiek badkamer schoonmaken moet er begonnen worden met de ontvetter ( Evika ontvetter eco). Met de onvetter wordt het meeste vuil al verwijderd. Voor het schoonmaken van vieze voegen is een ontvetter ook het middel bij uitstek. Vieze voegen zijn naast doffe tegels en een vlekkerige douchewand vaak de grootste ergernis in een badkamer. Als de ontvetter op correcte manier is gebruikt is de vervuiling die nog aanwezig is, kalk. Het verwijderen van kalk wordt gedaan met de ontkalker (Evika sanitairreiniger eco).

badkamer ontkalken
Handschoenen dragen

BELANGRIJK BIJ HET GEBRUIK VAN DEZE PROFESSIONELE SCHOONMAAKMIDDELEN IS HET DRAGEN VAN HANDSCHOENEN. OMDAT EEN ONTVETTER ONTVET, VERWIJDERT HET DUS OOK JE HUIDVETTEN. EEN ONTKALKER ONTKALKT EN ZAL DAAROM HET KALK IN JE NAGELS AANTASTEN.

 

Wil jij ook een badkamer zonder kalk?
Schoonmaakmiddelen bestellen?

Wondermiddelen bestaan niet

Reclames op tv doen ons geloven dat het ontkalken van een badkamer simpelweg het opspuiten van een schoonmaakmiddel is en daarna weer afspoelen. De praktijk echter laat anders zien. Kortom belangrijk om te weten: wondermiddelen bestaan niet. Bij Schoonmaakgoeroe verkopen we professionele schoonmaakmiddelen. Professionele middelen zijn ook geen wondermiddelen. Professionele schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van je badkamer werken echter wel beter en efficiënter dan middelen uit de supermarkt of bouwmarkt.

Soms is het vuil in de badkamer dermate opgebouwd dat het gebruik van bijvoorbeeld de ontvetter nog een keer herhaald moet worden om al het vuil te verwijderen. Ook als er sprake is van enorm veel kalk kan het gebeuren dat het ontkalken nog een keer uitgevoerd dient te worden. Al met al is een badkamer ontkalken is een redelijk intensieve klus. Werk je echter op de juiste manier en met de juiste middelen en schoonmaak technieken dan zal tenslotte je inspanning beloond worden met een stralend schone badkamer.

Dit is een voorbeeld van glascorrosie

badkamer schoonmaken

Beschadigingen

Heel sporadisch komt er een mail van een klant dat de badkamer niet schoon is geworden of dat de kitranden nog zwart zijn. Navraag of een bezoek aan de klant leert in 95% van de gevallen dat er niet op de juiste manier is gewerkt of dat er sprake is van glascorrosie (beschadiging van het glas). Iets dat beschadigd is kun je schoonmaken, je kunt het echter niet repareren. Hetzelfde geldt voor kitvoegen, als deze zwart zijn kun je ze proberen te bleken om het onzichtbaar te maken. Je hebt echter te maken met een beschadiging, het is beter de kitvoegen uit te snijden en te (laten) vervangen door nieuwe.

Het resultaat

Een blinkend schone badkamer! Als de middelen op de goede manier worden gebruikt zal je badkamer er weer stralend mooi uitzien. Het periodiek schoonmaken van je badkamer is en blijft een intensieve schoonmaak klus. Het grote verschil met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt of bouwmarkt is dat je inspanning wel beloond wordt. Als jij ook een schone badkamer wilt bekijk dan vooral de instructie video badkamer ontkalken hier boven en de badkamer ontkalken instructie.

Klik hier! En bestel direct de badkamer schoonmaakmiddelen voor het ontkalken van jouw badkamer

Nog meer schoonmaken?

De beste producten voor Tip badkamer ontkalken

Evika Sanitairreiniger eco
Evika sanitairreiniger eco
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Evika sanitair set met 5 gratis schuursponsen
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood
Schuurspons met handgreep rood 10 stuks
Schuurspons met handgreep rood 10 stuks
Profiline basic microvezeldoek rood
Profiline superieur microvezeldoek rood

Andere tips

Benieuwd naar onze andere tips?
Wij schrijven wekelijks nieuwe tips over hoe jij je badkamer, toilet, of woonkamer echt goed kan schoonmaken.