Natuursteen schoonmaken op de juiste manier zorgt er voor dat de vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

Instructie Natuursteen vloer schoonmaken
Natuursteen geeft je huis een bijzondere uitstraling. Het is een natuurproduct met een uniek uiterlijk. Niet één tegel is gelijk. Veel gebruikte soorten natuursteen zijn: leisteen, graniet, marmer en Belgisch hardsteen. Ieder met zijn unieke uiterlijk en eigenschappen.

Marmer en Belgisch hardsteen zijn kalkhoudende gesteenten.

Kalkhoudende steensoorten zijn zuurgevoelig, ze kunnen beschadigd worden door zure producten . Kijk dus uit met het morsen van bijvoorbeeld wijn op je natuurstenen vloer. Dit veroorzaakt een vlek die moeilijk is te verwijderen. Mors je op de vloer met een zuur product haal het gemorste dan direct weg met een vochtige doek.

 

 

Bestel hier de schoonmaakmiddelen als je de natuurstenen vloer écht goed schoon wil maken. Klik op de afbeelding hier naast om de middelen te kopen.

 

Natuurstenen vloeren worden op verschillende manieren bewerkt. Vaak zijn ze hoogglans gepolijst of gezoet. Een hoogglans gepolijste natuurstenen vloer vraagt om meer onderhoud dan een gezoete natuurstenen vloer met een meer matte uitstraling. Hoe meer glans een vloer heeft, hoe meer vuil en beschadigingen je er op ziet. Ervaring leert dat je op een natuurstenen vloer niet moet werken met middelen op zeepbasis zoals groene zeep. Schoonmaken met zeep geeft een vettig laagje op je vloer en geeft een wat streperig en vlekkerig uiterlijk.

Bij het natuursteen schoonmaken is het belangrijk dat je nooit te veel schoonmaakmiddel in het water doseert. Te veel schoonmaakmiddel zorgt voor een minder fraai uiterlijk van je vloer. Verder is het aan te raden de vloer schoon te maken met een dweil of mop waarin microvezel is verwerkt. Een goede microvezelmop zorgt er voor dat het vuil effectief van je vloer wordt verwijderd.

Evika vloerreinigingssysteem Eco

 

 

 

Bestel hier het Evika Vloerreinigingssysteem Eco

 

Instructie natuursteen schoonmaken met Evika Vloerreinigingssysteem Eco

 1. Pas 150 ml water af in een maatbeker.
 2. Voeg 1 dosering Evika vloerreiniger Eco toe aan het water.
 3. Verdeel de schoonmaakoplossing uit de maatbeker gelijkmatig over het mopje.
 4. Rol het mopje op en leg deze vijf minuten weg. Het mopje kan nu door en door gelijkmatig vochtig worden.
 5. Is het oppervlak van de natuurstenen vloer groter dan 30m2 of is de vloer erg vuil maak dan op dezelfde manier een tweede mopje klaar.
 6. Stofzuig de vloer.
 7. Leg het mopje op de grond en plaats de steel met mophouder op het mopje.
 8. Zorg er voor dat de telescopisch verstelbare steel op schouderhoogte staat.
 9. Loop een baan met het mopje op de vloer naar de plek waar je begint met het schoonmaken van de vloer. Op deze manier wordt het water uit het mopje beter verdeeld.
 10. Mop nu de vloer. Als de steel op de juiste hoogte staat hoef je niet met een kromme rug te werken.
 11. Na het moppen van je vloer het mopje bij de was doen. Het heeft geen zin het mopje uit te spoelen. De microvezels in het mopje laten het vuil pas los in de wasmachine. Gebruik elke keer een schone mop. Het grote voordeel is dat er alleen met schoon materiaal wordt gewerkt. Dit zorgt er voor dat je vloer perfect schoon wordt.

 

 

Bestel hier de professionele vloerreinigingsset voor het perfect schoonmaken van je vloer.

 

 

Instructie natuursteen schoonmaken traditionele methode

 1. Stofzuig de vloer voordat je hem gaat dweilen of moppen.
 2. Vul een emmer met lauw water en doseer daarin de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel zo als aangegeven op het etiket. Gebruik geen heet water, hierdoor zal de alcohol uit het schoonmaakmiddel verdampen en droogt de vloer niet streeploos op.
 3. Vul een 2e emmer met lauw water.
 4. Maak de dweil of mop nat in de emmer met schoonmaakmiddel.
 5. Wring de dweil of mop uit boven de 2e emmer.
 6. Ga de vloer schoonmaken.
 7. Is de dweil/mop vies of te droog geworden spoel hem dan uit in de 2e emmer met water en wring hem uit.
 8. Drenk de dweil/mop in de emmer met schoonmaakmiddel.
 9. Wring de dweil/mop uit boven de 2e emmer.
 10. Ga verder met schoonmaken.

Herhaal bovenstaande handelingen vanaf punt 7 totdat de hele vloer schoon is.

Door op deze manier te werken blijft de schoonmaakoplossing in de emmer met water en schoonmaakmiddel langer schoon. De vloer wordt beter schoon omdat er niet met vuil water wordt gewerkt.