Marmer schoonmaken

Marmer is van nature een fraai product. Het mooie van een natuurproduct zoals marmer, is welk oppervlak je ook bekijkt, het er iedere keer weer anders uitziet. Als je kiest voor marmer op je vloer dan is dat een bewuste keuze. Het is te hopen dat je van je leverancier alle bijzonderheden over marmer hebt gehoord. Vaak wordt er bij de aanschaf van een marmeren vloer gesproken over het makkelijke onderhoud van marmer en hoe duurzaam het is. Als je op Google gaat zoeken naar marmer schoonmaken dan kom je veel adviezen tegen. Vele adviezen over het schoonmaken van marmer zullen echter als ze uitgevoerd worden zorgen voor een marmeren vloer met een slechte uitstraling.

In de praktijk wordt marmer schoonmaken door veel mensen als niet gemakkelijk ervaren.

Marmer schoonmaken wordt als niet makkelijk gezien

Bij de aanschaf van een marmeren vloer wordt er behalve over de mooie uitstraling meestal niet gesproken over een paar minder sterke eigenschappen van marmer. Is je bijvoorbeeld verteld dat marmer een poreuze steensoort is? Doordat marmer relatief poreus is neemt het makkelijk vocht en vuil op. Hierdoor ontstaan bij onjuist onderhouden van de marmeren vloer vlekken.

Een marmeren vloer is een aanwinst in je huis qua uitstraling. Mits je de marmeren vloer op de juiste manier schoonmaakt en onderhoudt geniet je er een leven lang van.

Marmer schoonmaken met streperig en vlekkerig resultaat

marmer schoonmaken met vlekkerig resultaatEen veel gehoord advies voor het schoonmaken van een marmeren vloer is het gebruik maken van groene zeep. Groene zeep is ongetwijfeld een prima schoonmaakmiddel voor vele toepassingen. Echter voor het schoonmaken van een marmeren vloer kun je het beter niet gebruiken.

Groene zeep heeft als eigenschap dat het een laagje op je marmeren vloer achterlaat. Dit laagje wordt naar mate je de vloer vaker ‘schoonmaakt’ dikker en zorgt er uiteindelijk voor dat de vloer er streperig uitziet. Het laagje groene zeep heeft als bijkomende vervelende eigenschap dat het vuil aantrekt. Dus in plaats van de marmeren vloer schoonmaken bind je het paard achter de wagen en maak je je mooie natuurstenen vloer vies en streperig.

Marmer schoonmaken met streperig en vlekkerig resultaat wordt ook veroorzaakt door het niet correct doseren van het schoonmaakmiddel.

Niet correct doseren van schoonmaakmiddel

In veel gevallen wordt er een scheutje schoonmaakmiddel aan het water toegevoegd. De mop of dweil wordt uitgespoeld in het water en er wordt een stuk marmer schoongemaakt. De mop is vies en wordt weer uitgespoeld in de emmer. Het water wordt vies en met dat vieze water wordt de rest van je fraai marmeren vloer ‘schoongemaakt’. Vind je het gek dat je marmeren vloer er niet uit ziet? Je bent aan het verven met vuil in plaats van dat je je kostbare marmeren vloer aan te schoonmaken bent.

Dit kan, en als je wilt genieten van een schone marmeren vloer, moet dit heel anders. Als je het schoonmaken van je natuurstenen vloer nou eens gaat bekijken als het bakken van een cake dan kom je tot gewenst schoon resultaat. Als je een cake gaat bakken dan houd je je aan het recept en het instellen van de juiste temperatuur op je oven. Doe je dit niet dan weet je dat je cake mislukt. Zo ook bij het schoonmaken van je marmeren vloer. Houd je je niet aan de schoonmaakregels dan kijk je uit op een streperige en vlekkerige marmeren vloer.

Marmer schoonmaken met gewenst resultaat

Perfect marmer schoonmakenEen marmeren vloer koop je omdat je hem mooi vindt en je wilt genieten van zijn natuurlijke uitstraling. Je mag er van uit gaan als je je marmeren vloer hebt gekocht bij een gerenommeerd bedrijf, deze correct wordt gelegd. Je hebt dan de ideale basis om je marmer vanaf het eerste begin goed te schoon te maken en te houden. Bij marmer schoonmaken met gewenst resultaat dien je je te houden aan een aantal gouden schoonmaak regels.

Gouden tips voor marmer schoonmaken

  1. Maak voordat je je marmeren vloer gaat schoonmaken de vloer vrij van stof en los vuil door middel van stofzuigen.
  2. Maak je marmer schoon met een middel dat geen residu achterlaat.
  3. Indien je gebruik maakt van een dweil of mop en je spoelt deze uit maak dan gebruik van twee emmers.
  4. Maak altijd gebruik van schone materialen voor het schoonmaken van je marmer
  5. Gebruik maken van professionele schoonmaak materialen bij het schoonmaken van je marmeren vloer zorgt voor stralend schoon marmer.

Marmeren vloer schoonmaken door een specialist

Als je nu naar je vloer kijkt dan kan het zijn dat het één doffe ellende is van krassen, vlekken en bijvoorbeeld loop sporen. Je kunt je marmer dan gaan schoonmaken totdat je ons weegt. Je zult echter niet het gewenste resultaat, een schone marmeren vloer, behalen. De enige oplossing om weer van een fraaie marmeren vloer te kunnen genieten is de schoonmaak uitbesteden door het inschakelen van een specialistisch bedrijf. Schoonmaakgoeroe kan je helpen bij het vinden van een dergelijk bedrijf. Door het hele land heeft Schoonmaakgoeroe contact met specialistische bedrijven voor het schoonmaken en restaureren van je marmeren vloer.

Hier ga je naar de pagina instructie marmer schoonmaken