• Linoleum schoonmaken

Linoleum / marmoleum schoonmaken

Hoe linoleum schoonmaken of hoe marmoleum schoonmaken? Op deze pagina kun je lezen hoe je het beste je linoleum kunt schoonhouden.

Handleiding linoleum – marmoleum schoonmaken

Met Evika schoonmaakmiddel, een microvezel mop en schoon water krijg je een linoleum/marmoleum vloer zo weer schoon en ook nog eens streeploos.

instructie wc schoonmaken

> Ga naar de instructiepagina marmoleum schoonmaken

Handig om te weten voordat je linoleum / marmoleum gaat schoonmaken

Linoleum schoonmakenLinoleum/marmoleum is gemaakt van natuurlijke, veelal hernieuwbare grondstoffen. De grondstoffen van linoleum zijn: lijnzaadolie, pijnhars, vulmiddel (kurk of houtmeel), kalksteen, jute en een pigment. Linoleum is meer bekend onder de naam Marmoleum. Marmoleum is een merknaam van Forbo. Marmoleum = linoleum. Forbo is de grootste en meest bekende fabrikant van linoleum (marmoleum). Een andere producent van linoleum is DLW.

Linoleum is een, mits goed behandeld, duurzame vloerbedekking die voor een prachtige, warme uitstraling kan zorgen in de ruimte waar het ligt. Linoleum wordt het meest gelegd in een professionele omgeving zoals kantoren en scholen. Steeds meer mensen zien de natuurlijke uitstraling van deze vloerbedekking en leggen linoleum/marmoleum thuis als vloerbedekking. Omdat linoleum/marmoleum een natuurlijke basis heeft kun je niet zo maar willekeurig welk middel dan ook op deze vloer gebruiken.

Linoleum – marmoleum schoonmaken in een professionele omgeving

Linoleum schoonmakenIn een professionele omgeving wordt er meestal schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. De meeste schoonmaakbedrijven weten prima hoe ze linoleum/marmoleum moeten onderhouden. Vaak worden marmoleum vloeren op scholen en kantoren in de was gezet, ook wel polymeer genoemd. Het polymeren van linoleum/marmoleum vloeren wordt gedaan om de vloer te beschermen. In een professionele omgeving wordt de vloer immers intensief belopen. Het in de was zetten van linoleum/marmoleum kun je thuis beter niet doen, omdat je dit niet mooi kunt houden.

 Linoleum/marmoleum schoonmaken thuis

marmoleum schoonmakenLinoleum/marmoleum schoonmaken is relatief eenvoudig. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden, wil je kunnen genieten van een langdurig fraaie uitstraling van je linoleum/marmoleum vloer. Zoals eerder gezegd kun je je linoleum/marmoleum thuis beter niet in de polymeer zetten. Een polymeer op je vloer zal de natuurlijke uitstraling van linoleum/marmoleum verstoren. Op de vloer komt een onnatuurlijke glans. Een groot nadeel van een glanzende linoleum/marmoleum vloer is dat je elke oneffenheid in de ondervloer duidelijk ziet. Verder zul je je gaan storen aan elk krasje en ook het kleinste stofplukje zie je duidelijk liggen.

Linoleum/marmoleum schoonmaken kun je het beste zo simpel mogelijk houden. Je kunt de vloer het beste stofwissen of stofzuigen en aansluitend schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken is belangrijk. Een belangrijk bestanddeel van linoleum/marmoleum is lijnolie. Als je alkalische (ontvettende) schoonmaakmiddelen gaat gebruiken dan zullen deze stukje bij beetje de lijnolie oplossen in de linoleum/marmoleum. Dit zal uiteindelijk je linoleum/marmoleum vloer beschadigen en al met al de levensduur verkorten.

Waarmee kun je het beste je linoleum / marmoleum mee schoonmaken

Bij het linoleum/marmoleum  schoonmaken zijn een aantal zaken belangrijk; hygiëne, uitstraling van het marmoleum en niet onbelangrijk, het liefst op een efficiënte manier. Vaak ziet marmoleum er vlekkerig en streperig uit. Deze streperige en vlekkerige aanblik komt meestal doordat er niet correct wordt schoon gemaakt. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van het onjuiste schoonmaakmiddel. Er zijn nog al wat schoonmaakmiddelen te koop die veel residu achterlaten op je vloer na het schoonmaken.

Als je vloer nog nat is dan ziet hij er goed uit, echter na het opdrogen zie je de strepen en vlekken. De methode van schoonmaken die Schoonmaakgoeroe adviseert kent deze nadelen niet. Schoonmaakgoeroe adviseert het Evika vloerreinigingssysteem dat in een aantal varianten leverbaar is. De methode van schoonmaken zal wennen zijn, het heeft echter een groot aantal voordelen t.o.v. hoe er nu wordt schoongemaakt.

De voordelen van het Evika vloerreinigingssysteem zijn:
  • Enorme tijdbesparing, werkt 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
  • Zeer zuinig met water
  • Ter illustratie; slechts 150ml water voor 30m2 linoleum schoonmaken
  • Slechts één ml schoonmaakmiddel voor voor 30m2 linoleum/marmoleum schoonmaken
  • Evika vloerreiniger eco laat geen residu achter op je vloer
  • Je linoleum/marmoleum zal dus streeploos en vlekvrij opdrogen
  • Je werkt altijd met schone materialen
  • Het uitspoelen van dweilen of een mop behoort tot de verleden tijd
  • Geen gesjouw meer met emmers water
  • Met respect voor het milieu

Linoleum schoonmakenMarmoleum schoonmaken

In deze video zie je een tegelvloer. Het Evika Vloerreiniging systeem is echter ook op andere vloeren te gebruiken zoals linoleum en marmoleum.

In deze video laten wij zien hoe het Twixter mopsysteem werkt. Op ons YouTube kanaal zie je meerdere video’s en tips.

Hoe linoleum/marmoleum schoonmaken is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines

Linoleum/marmoleum schoonmaken wordt door veel mensen gezien als een niet gemakkelijke schoonmaakklus. Als je zoekt op Google dan worden er nog al wat schoonmaaktips gegeven voor het schoonmaken van linoleum/marmoleum. Sommige tips zijn nuttig. Er zitten echter ook bijzonder exotische tips tussen die de uitstraling van je fraaie linoleum/marmoleum vloer niet zullen bevorderen of tenslotte zelfs beschadiging zullen veroorzaken.

Hiernaast lees je een aantal voorbeelden van een paar tips gevonden op het internet…

Marmoleum schoonmaken met ammoniak

Het klopt dat ammoniak de vettige laag die strepen op je marmoleum veroorzaakt zal verwijderen. Er kleven echter nog al wat nadelen aan het gebruik van ammoniak. Het middel is bijzonder milieubelastend. Ammoniak stinkt en het kan gevaarlijke gasvorming geven. Ammoniak is schadelijk voor je huid. Daarnaast moet je er voor waken dat ammoniak je marmoleum niet beschadigd. Marmoleum bevat een percentage lijnolie. Marmoleum schoonmaken met ammoniak zorgt er voor dat je stukje bij beetje dat belangrijke bestanddeel verwijdert. Bovendien heb je grote kans dat het je pigment beschadigt.

Marmoleum  schoonmaken met groene zeep

Groene zeep zal ongetwijfeld voor een aantal schoonmaak werkzaamheden een prima middel zijn. Voor het linoleum schoonmaken is het echter niet geschikt. Het probleem bij veel linoleum vloeren is dat ze er streperig uitzien. Vaak komt dit doordat de vloer wordt schoongemaakt met groene zeep.

Het middel groene zeep heeft immers als eigenschap dat het een vettig laagje achterlaat. Dit vettige laagje zorgt er voor dat je vloer er niet streeploos uitziet. Dus op je vraag hoe marmoleum schoonmaken is het gebruik van groene zeep niet aan te raden.

Wat zeggen klanten reviews over de Evika vloerreiniging methode, deze methode zeer geschikt voor marmoleum schoonmaken

De vloer moppen en schoon zonder klotsende oksels. Een fluitje van een cent met het Evika vloermop systeem. Geweldig makkelijk Ben er blij mee!!

Wil

We zijn sinds kort bij PS! koffie, kunst & chocola bezig met zoals ik het noem ‘het nieuwe schoonmaken’ en er gaat echt een hele schoonmaakwereld open! Jaap heeft ons geïnstrueerd en eigenlijk zou iedereen zo’n ‘les’ moeten krijgen! Toilet, vloer, alles gaat met veel meer gemak. En niet meer met je handen in sopjes, geen uitwringen van dweilen en doekjes, maar met gemak alles veel sneller echt schoon! Je wilt nooit meer anders! Jaap dankjewel!

Marian

Eindelijk een makkelijk en goed systeem voor het schoonmaken van de vloer. Ik wil niet anders meer.

Carla

Klopt helemaal. Ik werk er nu 2 weken mee. Mijn vloer is eindelijk weer schoon. Het was even wennen maar ik wil nu niet anders weer.

Renate

De vloerreiniger met de mop zijn top en het kost bijna geen water.

Ineke

Het Evika vloerreiniging systeem is ook geschikt voor:

schoonmaakgoeroe, badkamer schoonmaken, wc schoonmaken

Nog meer schoonmaken?

Klik voor meer informatie over: badkamer ontkalkentegels schoonmaken – wc schoonmaken – vloeren schoonmaken –  ramen schoonmaken– ramen wassenafstoffen – huiskamer schoonmaken – doekje uitwringen –  ramen zemen

De waardering van www.schoonmaakgoeroe.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 389 reviews.

Beste klant,

Fijn dat je hier op de site bent. We kunnen ons voorstellen dat je heel snel de mooie artikelen die we hier verkopen in huis wilt hebben.
Normaal verzenden we op de dag van bestellen. Nu even niet. Wij zijn namelijk op vakantie.

Je mag natuurlijk bestellen, alvast dankjewel hiervoor.
21 augustus gaan we weer aan het werk en dan zal je bestelling verstuurd worden.

Vakantiegroet,
Team Schoonmaakgoeroe.