Favorieten

Winkelmand

Heb je gevonden wat je zoekt?

of stuur ons bij ontbreken van het juiste antwoord een mail met je vraag

FAQ hoe werkt Microbio sanitair

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

FAQ hoe werkt Microbio sanitair

Microbio sanitair is een eco-bewuste microbiologische sanitairreiniger met een hoger gehalte aan goede bacteriën dan te doen gebruikelijk bij dergelijke schoonmaakmiddelen.

Microbiologisch schoonmaken vraag om een andere denkwijze

Ik zeg al jaren: ‘poetsen kan iedereen’ schoonmaken is een vak’. Dit gezegde zou geschreven kunnen zijn met microbiologisch schoonmaken in het achterhoofd. Graag adviseer ik je alles wat je weet over schoonmaken los te laten en te vergeten. Ik wil je uitnodigen deze relatief nieuwe methode van schoonmaken met de nieuwsgierigheid van een jong kind te benaderen. De vragen hoe dan? Waarom? Wanneer? Hoe kan dat? kunnen als het gaat over microbiologisch reinigen niet vaak genoeg gesteld worden. Stel je open, laat je weerstand los als je deze voelt en laat je verwonderen. Laat je verwonderen net zoals wij deden bij Schoonmaakgoeroe toen we kennis maakten met deze voor ons compleet nieuwe benadering van schoonmaken. Microbiologische schoonmaakmiddelen zijn geen wondermiddelen, hun werking is echter wel wonderlijk schoon (mooi). Nooit gedacht dat ik na meer dan 30 jaar ervaring in de professionele schoonmaak kennis zou maken met een dergelijk verrassende manier van schoonmaken. Wat het meest verrassend is, is dat in basis microbiologisch schoonmaken lijkt op probioticum. Gebruik maken van de kracht van goede micro-organismen.

Schoonmaken met Microbio sanitair is schoonmaken met de hulp van miljoenen schoonmakers uit de natuur

Volg de natuur zoals een vlieger de wind. Kijk eens belangstellend om je heen als je door het bos loopt. Als je goed kijkt zie je dat de natuur zijn eigen schoonmakers heeft om een goede balans te bewaren. Onder andere goede bacteriën zijn de schoonmakers in de natuur. Een voorbeeld is de composthoop. Complex organisch materiaal wordt omgezet in meer eenvoudige elementen. Het organische materiaal wordt afgebroken. Volgens hetzelfde principe werkt de microbiologische sanitairreiniger van Schoonmaakgoeroe.

Antwoord op FAQ hoe werkt Microbio sanitair

Als je gaat douchen blijven er na het douchen bijvoorbeeld huidvetten op de tegels en tussen de voegen achter. Deze huidvetten stapelen zich op tot een viezig laagje dat zorgt voor een doffe uitstraling van je badkamer tegels en vieze donkere voegen. Zodra een oplossing van de Microbio sanitair op deze vervuiling wordt aangebracht ontwaken de goede bacteriën en gaan ze beginnen met hun schoonmaakwerk. De bacteriën herkennen de aanwezige vervuiling en gaan over tot het produceren van enzymen. Enzymen kun je zien als een soort schaar. Deze schaar knipt het vuil in hele kleine stukjes. Het complexe vuil wordt dus verknipt in eenvoudige elementen waardoor het vuil makkelijk oplosbaar is geworden en weggespoeld kan worden. Het makkelijk oplosbaar maken van vuil kost tijd. Het mooie is dat je niet hoeft te wachten.

Microbio sanitair werkt door, lang nadat jij al gestopt bent met schoonmaken

Je brengt een oplossing van de Microbio sanitair aan op je tegels en verdeelt dit bijvoorbeeld met een schuurspons. Je spoelt de tegels niet af. De geactiveerde goede bacteriën gaan nu aan het werk met het vuil. Dit doen ze ongeveer tot twee dagen na het aanbrengen of korter als er geen vervuiling meer aanwezig is. Als je al wat langer regelmatig het microbiologische schoonmaakmiddel Microbio sanitair gebruikt zul je merken dat je tegels en voegen steeds schoner gaan worden. Heb je bijvoorbeeld last van urine stank in een toilet ruimte dan zul je merken dat de stank op een gegeven moment weg is. De stank is niet verborgen door een parfum maar afgebroken door het actieve schoonmaakwerk van goede bacteriën. Microbio sanitair is de oplossing voor penetrante urine stank die vaak is te ruiken op campings, benzine stations en andere openbare toiletten.

FAQ hoe werkt Microbio sanitair: gebruiksaanwijzing voor de doucheruimte

Indien de douchehoek behoorlijk vervuild is, is het goed deze eerst een periodieke schoonmaak te geven met de Evika sanitairset. Zie voor de uitvoering van de periodieke beurt ons Youtube kanaal.

 1. Vul een sproeiflacon met lauw water (maximaal baby badwater temperatuur)
 2. Schud de fles Microbio sanitair
 3. Draai de dop los van de fles en knijp 10 ml middel in de doseerkamer
 4. Giet het middel uit de doseerkamer in de sproeiflacon. Voor grotere oppervlakken zou je bijvoorbeeld een Gloria drukspuit kunnen gebruiken
 5. Zet de spuitnippel van de sproeiflacon in een straal
 6. Spuit na het douchen de tegels en de kraan in met de oplossing
 7. Schuur alles even licht in met de schuurspons, liefst niet krassende schuurspons met wit schuurgedeelte
 8. Spoel voor de volgende douchebeurt
 9. Voor maximaal resultaat: het inspuiten van de tegels zou je om de dag kunnen herhalen
 10. Ververs de oplossing om de twee dagen
FAQ hoe werkt Microbio sanitair: gebruiksaanwijzing voor het toilet
 1. Vul een sproeiflacon met lauw water (maximaal baby badwater temperatuur)
 2. Schud de fles Microbio sanitair
 3. Draai de dop los van de fles en knijp 10 ml middel in de doseerkamer
 4. Giet het middel uit de doseerkamer in de sproeiflacon. Voor grotere oppervlakken zou je bijvoorbeeld een Gloria drukspuit kunnen gebruiken
 5. Zet de spuitnippel van de sproeiflacon in een straal
 6. Stofzuig indien mogelijk de vloer van de toiletruimte om los vuil te verwijderen
 7. Spuit de binenzijde van de wc in met de oplossing en verdeel deze met de wcborstel
 8. Spuit wat uit de sprayflacon op de schanieren van de toiletbril
 9. Spuit uit de sprayflacon op de schoonmaakdoek en maak het toilet in de goede volgorde schoon, zie hier instructie wc schoonmaken
 10. Om de vloer schoon te maken kun je wat van het middel op de vloer spuiten en de vloer vervolgens moppen / dweilen of je maakt de vloer schoon met een vooraf met Microbio sanitair bevochtigde mop

Lees hier onze blog over microbiologisch schoonmaken.

 

Vorige FAQ hoe doseer ik het wasmiddel
Volgende FAQ hoe zet ik de steel vast
Inhoudsopgave